10 Απρ 2020

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ MΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η συμμετοχή του σχολείου μας στην προσπάθεια της εθελοντικής ομάδας Hellas COVID-19 3D Printing Supplies και η διάθεση των 3d εκτυπωτών του σχολείου μας για την εκτύπωση εγκεκριμένων ασπίδων για προστασία υγειονομικού προσωπικού ήταν το έναυσμα, ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα από μαθητές του Γυμνασίου μας με μεγάλη όρεξη και διάθεση προσφοράς, η οποία δραστηριοποιείται πάνω στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη λύσεων που έχουν να κάνουν με την προστασία από τον κορονοϊό. 

Για αυτόν τον λόγο συνδυάζουμε και αναπτύσσουμε τις δεξιότητές μας σε θέματα ηλεκτρονικών, πληροφορικής και 3d σχεδιασμού, ώστε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους και την κοινωνία μας.

Λίγα λόγια για το project μας!

Είναι γνωστό ότι ένας από τους πιθανούς τρόπους με τον οποίο κάποιος μπορεί να μολυνθεί από τον ιό είναι μέσω της επαφής των χεριών με το στόμα τα μάτια και τη μύτη. Η πρώτη δημιουργία της ομάδας μας έχει να κάνει ακριβώς με αυτό! Είναι η εξέλιξη ενός απλού gadget το οποίο μας βοηθάει να αποφεύγουμε την επαφή των χεριών μας με το πρόσωπο. Αποτελείται από ένα πλαστικό βραχιολάκι, ένα απλό ηλεκτρικό κύκλωμα που περιέχει tilt switch, buzzer και μπαταρία πάνω σε μια μικρή πλακέτα pcb και μια 3d εκτυπωμένη θήκη. Ο χρήστης φοράει το συγκεκριμένο βραχιολάκι και όταν σηκώνει το χέρι του πάνω από ένα συγκεκριμένο ύψος, το κύκλωμα κλείνει και μέσω ηχητικού σήματος τον ειδοποιεί σχετικά, ώστε να αποφύγει μια ενδεχόμενη επαφή με το πρόσωπο. Το gadget αυτό θα μπορεί να διατίθεται δωρεάν σε όποιον το επιθυμεί έπειτα από επικοινωνία με την ομάδα μας στο email: palladiodesigners@palladio.edu.gr

H ομάδα μας όμως δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζουμε με αμείωτο ζήλο τη δουλειά μέσα από τις τηλεδιασκέψεις μας και σχεδιάζουμε την επόμενη δράση μας, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες